Over Vino Vero

Wij hebben samen Vino Vero opgericht in 1999. Zelf dronken we al wat langer ecologische wijn, maar deze wijn was toen moeilijk te verkrijgen. Het geringe aanbod stond willekeurig tussen de conventionele wijnen. De kwaliteit van de ecologische wijnen toen was heel wisselvallig net als het aanbod. Eenmaal begonnen met het bedrijf zijn we op zoek gegaan naar meer aanbod en tot onze verrassing bleek dat er wel degelijk te zijn. En ook de kwaliteit van de wijnen werd steeds beter. Reden genoeg om een bedrijf te beginnen dat alleen ecologische wijnen verkoopt. Want ecologische wijn is beter voor het milieu: kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen worden niet gebruikt.

Het maken van de wijn is een vak apart. Gezond fruit en een vinificatie op basis van natuurlijke gisten met zo weinig mogelijk toevoegingen levert mooie wijnen op. Een groot aantal van onze wijnen zijn voorzien van een keurmerk op het etiket. Dit houdt in dat een keurende instantie controleert of er geen stoffen in de wijn zitten die er niet in mogen zitten. Sommige wijnen hebben geen keurmerk en in dat geval staat persoonlijk contact met de wijnboer garant voor de ecologische kwaliteit van de wijn.

We kopen onze wijnen in bij een aantal kleine importeurs die dezelfde visie op wijn hebben als wij. We zijn de laatste jaren ook zelf gaan importeren uit Frankrijk en Duitsland. Zonder toevoegingen kunnen jaargangen van onze wijnen flink van elkaar verschillen. We houden dit nauwlettend in de gaten door iedere jaargang te proeven. Hierdoor weten we precies hoe de wijn smaakt en kunnen we u goed adviseren.