Over Vino Vero

Vino Vero is een klein bedrijf, opgericht door Irene Goinga en Peter van Huisstede, dat ecologische en natuurzuivere wijnen verkoopt. Uit een groot aanbod, dat nog steeds groeit, selecteren wij wijnen op basis van kwaliteit, of een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. U kunt, nadat u een keuze heeft gemaakt aan de hand van de assortimentslijst uw bestelling telefonisch of per e-mail aan ons doorgeven. Bestellingen (vanaf 6 flessen) worden zo snel mogelijk, en in overleg, bezorgd. In groot Den Haag is de bezorging gratis, buiten groot Den Haag betaalt u een bijdrage in de verzendkosten. Maar u kunt natuurlijk ook gewoon naar de winkel in Den Haag komen: Weimarstraat 36.

Vino Vero verkoopt uitsluitend ecologische en natuurzuivere wijnen. Bij de kweek van de druiven gebruikt de wijnboer geen kunstmest en geen chemische bestrijdingsmiddelen. Een natuurlijk bewerkte wijngaard: beter voor het milieu en beter voor de wijn.

Zonder kunstmest gaan de wortels van de wijnranken de diepte in. Zo krijgen de druiven het karakter van de wijngaard. Tussen de wijnranken laat de wijnboer van alles groeien (nachtschade bijvoorbeeld trekt lieveheersbeestjes aan, een bestrijder van gevaarlijke spinnetjes), zodat bestrijders van de natuurlijke vijanden van wijnrank en druif worden aangetrokken. Omdat de boer geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt, blijven de natuurlijke gisten van de wijngaard leven: zo krijgt de wijn zijn kenmerkende, unieke geur en smaak. De wijnboer snoeit streng, hetgeen resulteert in kleinere opbrengsten van een hoge kwaliteit.

Dan moet er wijn gemaakt worden. Dat blijft een vak apart. Goed fruit en een vinificatie op basis van natuurlijke gisten en met zo weinig mogelijk kunstgrepen kan mooie wijnen opleveren: zuivere wijnen die het karakter van de streek reflecteren. Vino Vero selecteert zijn assortiment uit een groter aanbod. Wij letten op fruit, zuiverheid en karakter; daarbinnen kan het ons niet divers genoeg zijn: van robuust, boers tot complex, elegant; van strak, droog tot weelderig, zoet.

De meeste wijnen uit ons assortiment zijn voorzien van een keurmerk van een controlerende instantie (Ecocert, Nature et Progrès, AIAB, Demeter, etc.). Deze controlerende instanties werken met limieten voor het gebruik van koper en zwavel door de wijnboer en voeren contrôles uit. Sommige wijnen hebben geen keurmerk. In die gevallen staat persoonlijk contact van de importeur met de wijnboer garant voor de ecologische/natuurzuivere kwaliteit van de wijn.